Rhône, Rhône-Alpen, Frankrijk

Streekinformatie Rhône en bezienswaardigheden Rhône

In de loop der eeuwen zijn in de Rhônevallei  heel wat interessante nederzettingen ontstaan. Denk maar aan Avignon met haar pauselijk paleis of Nîmes waar nog tal van zaken aan de Romeinse tijd herinneren. Ook de natuur in het Rhônegebied is beslist indrukwekkend te noemen. Het hoogtepunt hiervan is uiteraard de Camargue. Maar de Rhônevallei staat vooral bekend als een vooraanstaand wijngebied!

Bezienswaardigheden Rhône & Rhônevallei

Het wijntoerisme is erg belangrijk voor de Rhônevallei. Een bezoek aan een van de vele wijnhuizen mag dus zeker niet aan je vakantie ontbreken. Geniet dus van een goed glas wijn en neem een paar flessen als aandenken mee naar huis. De Rhônevallei is ook een paradijs voor wandelliefhebbers. De Rhône baant zich een weg door een indrukwekkend berglandschap. Je kan zelf een route uitstippelen langs naaldbossen en bergmeren of je door een gids laten begeleiden. De streek telt heel wat schitterende natuurparken. Het Parc Naturel Régional Haut Jura is de thuishaven van een groot aantal diersoorten zoals de lynx. In het Parc Naturel Régional de Chartreuse wandel je door dichte bossen, over rotspartijen en langs kabbelende rivieren. En het Parc Naturel Régional du Pilat is bezaaid met bossen en weiden.

Populaire steden of dorpen om te bezoeken in de Rhône Vallei

De Camargue is een uniek moerasgebied in de Rhône-Delta. Bijna alles staat hier in het teken van de natuur. Maak een ritje op een wit paard of ga op zoek naar flamingo’s. Wist je trouwens dat de Camargue de enige plaats in Europa is waar de flamingo nog broedt? De Camargue is ook één van de belangrijkste gebieden voor zoutwinning. Een groot deel van de zoutpannen bevindt zich nabij Salin-de-Giraud. Een indrukwekkend schouwspel! Hou ook halt in het sfeervolle zigeunersdorpje Saintes-Maries-de-la-Mer en bezoek er de mooie romaanse burchtkerk. Een wenteltrap brengt je naar het dak van de kerk waar je een adembenemend uitzicht over het dorp, de zee en de meren wacht. Of maak een boottocht op de Petit Rhône. Je kinderen zullen hun hart ophalen bij het spotten van flamingo’s, stieren, paarden en reigers!

Vakantiewoningen Rhône te huur

Een vakantiewoning huren in Rhône? Ontdek welke vakantiewoningen Rhône te huur zijn op Vakantiewoningen-alpen.be.

Foto: Patrick Nouhailler, https://flic.kr/p/cQaVoE


Geselecteerde vakantie accommodaties

Er zijn nog geen panden gekoppeld.